Добрич Култура

Добрич ще е домакин на кинопленер за документални късометражни филми

На 23 и 24 септември в Добрич ще се проведе кинопленер за документални късометражни филми, съобщават от инициативата “Глобъл Добрич”.

Професионални филмови екипи, в които ще участват сценаристи, режисьори и оператори, ще заснемат избрани от тях места в Добрич, като организаторите ще им зададат предварителни ключови думи.

Инициатор е режисьорът и аниматор Николай Михайлов, който беше лектор на втория и третия форум “Добрич в бъдеще време”.

Целта е да се произведат колкото може повече филми, след което професионално жури ще определи трите най-добри, които ще получат и награди.

Всички заснети фотоси и филми за Добрич ще бъдат използвани за реклама, като бъдат качени на интернет страницата на Общината, а и на собствен сайт на инициативата. Ще бъдат предложени и за разпространение на кинофестивали.

Очаква се тази реклама на Добрич да е целогодишна и да достигне до десетки хиляди зрители. Събитието е подкрепено от Община град Добрич, Общински съвет и Консултативния съвет по туризъм.

До момента са осигурени 10 350 лева от Програмата за туризъм за 2018 г. , но се очаква към това културно събитие да проявят интерес и местни фирми, които биха могли да станат негови спонсори.

Снимка: globaldobrich.org

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.