Водещи новини Култура

Джаз еуфория в зала “Добрич” с концерта на Хилда Казасян (снимки)

Изпълнената концертна зала “Добрич” бе омагьосана от високата класа световен джаз, представен от сборния джаз-квинтет – невероятната  Хилда Казасян, в компанията на Христо Йоцов, Живко Петров, Димитър Карамфилов и Михаил Йосифов – едни от най-големите имена в съвременния български джаз.

Добрич е част от националното турне “С усмивка за Ела Фицджералд“, посветено на една от най-уникалните джаз певици за всички времена.

Хилда  и компания разказаха историята на великата Ела с думи и музика. Квинтета изпълни едни от най-популярните песни на популярната американска певица, специално аранжирани за случая от Христо Йоцов и Живко Петров.
Публиката на Добрич бе потопена, макар и за кратко, в онова отминало време с вкус на мистика, цигарен дим и малц. След Бургас, Пловдив и Стара Загора, новият албум на Хилда Казасян бе промотиран блестящо в една безапелационна лайф версия и на сцената на Концертна зала “Добрич”, където след финалния бис, за посетителите остана прекрасния музикален послевкус и възможността да си тръгнат със студийната версия на парещият още диск “Homage to Ella Fitzgerald“.

 

 

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.