Каварна Култура

Три армии събира Каварна за Нощта на музеите

Възстановка с три армии от годините на Втората световна война ще оживеят в нощта на музеите в Каварна. Реконструктори от Регионален клуб “46-ти пехотен Добрички полк” на Национално дружество “Традиция”, ще представят въоръжение, униформа и снаряжение на Българската армия, Червена армия и Вермахт, от периода 1941-1944 година, информираха от организационния екип на Община Каварна и Историческия музей в крайморския град.

Възстановчиците ще покажат униформи – оригинални и пълни копия, автентично снаряжение и оръжие – хладно и огнестрелно – стрелково и автоматично, използвано в годините на най-големия военен конфликт в световната история – Втората Световна война.

Представянето на трите армии в Каварна ще започне на 18 май от 18:30 ч.

Регионален клуб “46-ти пехотен полк” има богат международен опит от над 20 участия в класни военноисторически възстановки на темата Втора световна война зад граница. Реконструктори от добричкия клуб са представяли града ни и България в мащабни международни събития в Русия, Украйна, Чехия, Беларус, Естония…

В нощта на музеите, Общината и Историческия музей в Каварна са подготвили и още една изненада за жителите и гостите на града. Малко преди началото на армейската възстановка, от 17:30 ч. ще бъде открита изложбата “Антично въоръжение от първото хилядолетие преди Христа” с експонати от фонда на Регионален исторически музей – Шумен.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.