Култура

Обявиха победителите в конкурса за есе на тема „Моята любима книга“

В навечерието на Деня на Св. Св. Кирил и Методий станаха ясни победителите в конкурса за есе на тема „Моята любима книга“, организиран от Превантивно-информационния център по наркотични вещества към Община Добрич. Целта му бе да провокира интерес у децата към активизиране на духовния живот, към изкуството и литературата, съобщиха от общинската администрация.
В конкурса взеха участие ученици от ЕГ „Гео Милев“, СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ЧПГТП „Райко Цончев“.
Класирането бе извършено от комисия с председател д-р Кремена Митева – гл. уредник на РИМ и членове: Магдалена Трифонова – уредник в РИМ и Петранка Божкова – журналист в радио „Варна“ и поетеса.
На първо място е класирана Снежана Тодорова Стоянова – 10 клас в СУ „Св. Св Кирил и Методий“ с есе „Моята любима книга и как случайните срещи са най-сладки“. Второто място заема Инна Светлинова Куцарова 10 клас в ЕГ „Гео Милев“ с творбата си „Най-мрачните места в ада са запазени за тези, които остават безразлични във време на духовна криза“. Третото място е за Стефани Павлова Маринова от 11 клас в ЧПГТП „Райко Цончев“ с есето си „Моята любима книга“.
Поощрителни награди получават Александър Миленов Манев от 10 В клас от ЕГ „Гео Милев“, Диана Красимирова Гашкова от 10 клас в ЕГ „Гео Милев“ и Юлияна Ивелинова Стоянова от 10 клас в ЕГ „Гео Милев“.
Победителите в конкурса ще бъдат наградени с грамоти и книги от кметския екип на 11 май – Деня на Св. Св. Кирил и Методий.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.