Водещи новини - дясно Култура

Добричкия театър “Дея” се завърна с Голямата награда от феста “Млади таланти”

Добричкия Детски музикален театър „Дея“ на Лана Анцаридзе  се завърна с Голямата награда в категория Театрално изкуство от Международния детски фестивал “Млади таланти’ в София, сподели радостта си ръководителката на състава. Талантливите деца от Добрич са представили мюзикъла „Хотел Трансилвания“, за чието изпълнение, освен Голямата награда за мюзикъл са били удостоени с Награда за режисура на Лана Анцаридзе и 3 индивидуални награди за актьорско майсторство на Александър Танев, Димитър Димитров и Ванеса Георгиева.

Това е първото участия на Детски музикален театър „ДЕЯ“ в X Международен детски фестивал “Млади таланти”, който се проведе в дните 16 – 18 април 2018 в Националния дворец на децата -София.

След представянето си в на фестивала, Театър „Дея” са получили и покана за участие в творчески ваканции „Хайде да творим заедно”, където като награда, разноските по пребиваването на децата ще бъдат поети от организаторите на форума, сподели Лана Анцаридзе.

Предстои мюзикъла хотел „Трансилвания” да бъде представен и на Гала-концерта на лауреатите на фестивала на 3 юни в Националния дворец на културата – София, а само дни преди заминаването си за софийския фестивал, Театър “Дея” изигра мюзикъла на сцената на Държавната опера във Варна пред екзалтирана публика и при изключителен интерес.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.