Добрич Култура

Над 20 хиляди посетиха Дом-паметник „Йордан Йовков”

„Изпратихме 2017 година с много реализирани научни проекти, изложби, проведени образователни мероприятия и попълване на фонда с ценни постъпления.
Над 20 хиляди ученици, студенти и възрастни посетиха вечния дом на писателя Йордан Йовков, за да прекрачат Времето и да се срещнат с красотата и изящието на Словото”, съобщиха от Дом-паметник „Йордан Йовков” в Добрич.
От там посочват още: „Годината бе благодатна по отношение на популяризирането на Йовковото творческо наследство. Нашите мобилни изложби “Пътуване из света на Йордан Йовков“ и „Йордан Йовков в снимки и документи от държавните архиви“ гостуваха в Столична библиотека, Асеновград, Кнежа.
Успяхме да осъществим множество представяния на книги, в това число на научни и научно-популярни трудове и художествена литература, за да срещнем музейната публика с автори от градовете София, Варна, Велико Търново, Ловеч, Пазарджик, както и с писатели от чужбина.
Бяхме домакини на четири научни конференции, две продукции на музикална школа „Доминанта“, на два вълнуващи театрални спектакъла.
Благодарим на всички наши гости за споделените мигове!
Да си пожелаем и през 2018 година благоденствие и успехи в предстоящите начинания!
И да напомним, че до края на месец януари във фоайето на дом-паметника нашите посетители ще могат да разгледат фотодокументалната изложба „Живот в словото“.”

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.