Понеделник, 26 февруари 2024

26.02.2024

Последвайте ни

16 села в област Добрич все още са без ток

3 помпени станции на ВиК-Добрич са без електрозахранване

Продължава работата на екипите на Енерго-Про на терен и по данни на дежурните по общини към 11.00 часа вече само 16 населени места в областта все още са без ток, като по общини броят им е както следва – в общините Шабла, Тервел и Каварна - по 1 село, в община Крушари – 8 села и в община Добричка 5 села, информират от Областната управа.

Дежурният диспечер на ВиК Добрич информира за липса на електрозахранване на три помпени станции – Стожер, Горун и Кладенци, поради което селата към тях са с прекъснато водоподаване. По данни на дежурните по общини с нарушено водоподаване са както следва – 1 село в община Балчик, 3 – в община Шабла, 6 – в община Каварна, 5 в община Тервел, 4 села в община Крушари и 11 села в община Добричка.

Служители на Регионална дирекция Пожарна безопасност и защита на населението продължават да оказват съдействие при разчистване на паднали клони и дървета.

Дежурният в Областното пътно управление информира, че всички пътища от републиканската пъна мрежа на територията на областта са проходими при зимни условия. 6 машини и пътнопочистваща техника са на терен.

           

 

c