Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

09. юни - Международен ден на приятелството

На 9 юни светът отбелязва Международния ден на приятелството, обявен от Общото събрание на ООН. Идеята на Световната организация за стимулиране на дружбата между индивидите и народите не е случайна. Приятелството е благородното и спояващо чувство, способно да хвърли траен мост между държавите и различните култури за изграждането на един мирен и по-добър свят.

Приятелството е специален вид любов. Любов, която ни вдъхновява, прави ни по-добри, по-смели, по-истински. И все пак истински приятел трудно се намира, но когато го намерим , се убеждаваме, че по-голямо богатство от него няма! Получаваме  доброта, любов, съчувствие, съпричастност, честност, алтруизъм, лоялност, взаимно разбиране и състрадание, наслада от компанията на другия, доверие. Получаваме   способността да бъдем себе си, да изразяваме чувствата си към другите и да правим грешки, без да се страхуваме от преценка.

Приятелството е подкрепа. Когато имаш приятел знаеш, че дори и да изгубиш всичко, там някъде ще има една протегната ръка за теб, която ще ти помогне отново да стъпиш на крака след голяма загуба или психически срив.
Приятелството е едно от малкото истински неща на тази земя. Когато имаш истински приятел, знаеш, че никога не можеш да останеш сам или да се загубиш, защото прияте

c