Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Общежитие за работниците си ще създаде в с. Овчарово Недко Митев

Общежитие за работниците и служителите си, които не са от село Овчарово, ще създаде агробизнесменът Недко Митев. Това става ясно от обявеното инвестиционно предложение на „Недко Митев – Овчарово” ЕООД, публикувана в сайта на Община Добричка.

Предложението предвижда преустройство на съществуваща сграда и пристройка към нея за промяна на предназначението й в общежитие с обект за обществено хранене и магазин за хранителни стоки”.

Съществуващата едноетажна сграда, в която ще бъде изградено общежитието, е част от административно-производстван комплекс на бивше предприятие. Тя разполага със столова с кухня с производствени и обслужващи помещения. Предвижда се пристрояване на залата за хранене с цел разширяването й.

Част от първия етаж ще бъде преустроен в магазин за хранителни стоки, който основно ще предлага месо и месни продукти, мляко и млечни продукти, ще има щанд за бакалия, стелажи за напитки и други. В магазина ще бъдат разкрити три работни места.

Вторият етаж от съществуващия административно-битов корпус ще се преустрои като общежитие за работниците. Ще бъдат обособени 14  жилища, тип студио, и един апартамент с две помещения. Всяко от жилищата ще има кътове за готвене, хранене и почивка, спалня  и баня. Кътовете за хранене ще са малки предвид възможността за ползване на столовата. Ще са оборудвани с мивка, котлон, пералня-сушилня и хладилник. Жилищата ще са за временно обитаване, поради което за всички  ще е осигурен общ склад.

Фирмата е създадена през 1993 година. Основателят й Недко Митев Недков е агроном по образование, завършил е Висшия селскостопански институт в Пловдив. Първоначално започва да обработва под аренда 4 000 декара земя в с. Овчарово, която постепенно се увеличава, за да достигне до сегашните 60 000 дка. В началото основен отрасъл е растениевъдството, в последствие се добавят млечни продукти и месопроизводство. Всичко останало е подчинено и свързано с производството на мляко и млечни продукти - кисело мляко, сирене, сметана, масло. Вече се отглеждат зърнени култури само и основно, за да получават животните качествена храна, за която е сигурно, че е чиста и немодифицирана. Месо се произвежда само от мъжки телета.

c