Четвъртък, 28 март 2024

28.03.2024

Последвайте ни

Езиковата гимназия в Добрич минава на трисменен режим заради ремонт на ремонта

Поради необходимост от ремонтни дейности в сградата на гимназията от 17 декември (вторник) Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич ще премине на трисменен режим на обучение.

Вече е ясен графикът:

  • 1. смяна от 7.30 ч. до 11.30 ч. за всички осми и десети класове.
  • 2. смяна от 11.35 ч. до 15.35 ч. за всички девети класове и за 11 „а“, “б“, „в” клас.
  • 3. смяна от 15.40 ч. до 19.40 ч. за всички дванайсети класове и 11 „г“, „д“, „е“ клас.

Всички часове ще са с продължителност от 30 минути, а всички междучасия – по 5 минути. Голямо междучасие няма да има.
Поради разделянето на 11 клас в две смени и сборни групи по втори чужд език, с оглед на това да не се разпокъсва програмата на учениците, часовете по втори чужд език в 11 клас ще се провеждат за всички 11-и класове в сряда във втора смяна като 5-и и 6-и час от 13.55 ч. до 15.00 ч., а в петък за всички 11-и класове като първи и втори час на трета смяна - от 15.40 ч. до16.45 ч.

Поражения от учениците налагали новия ремонт в ЕГ „Гео Милев” в Добрич

Заради трисменния режим има и промени в учебната програма. Освен това, класовете ще учат в постоянни стаи. Новата програма и разпределението на стаите ще са валидни до приключване на ремонтните дейности. След това училището ще премине към старата програма и на кабинетна система, информират от учебното заведение.
Временната програма и разпределението на кабинетите ще бъдат окачени на видно място и ще бъдат публикувани в сайта на гимназията

Милена Иванова: Излиза, че учениците на Езикова гимназия в Добрич са хуни на 60%

Ремонтът ще започне от северното крило, което ще бъде затворено за достъп. Тъй като в южното крило има само с 11 стаи, временно няма да се провеждат занятията по проекти и консултации.

При провеждането на класните и контролни работи в този период учителите трябва да се съобразяват с намалените часове.
„Надяваме се, че всички ще проявят разбиране в създалата се ситуация, въпреки неудобствата, които ще трябва да изтърпим“, посочват от ЕГ „Гео Милев“.

Учениците от Езикова в Добрич възмутени от обвиненията заради проблемния ремонт

Проектът за цялостен ремонт на ЕГ „Гео Милев” е на стойност 919 500 лева без ДДС. Изпълнител е „Рал-Мар”-Добрич, строителният надзор се осъществява от„Жилфонд Инвест”. Проектът е разработен арх. Иво Петров и колектива му от София.

Зам.-кметът на Добрич Росица Йорданова се извини на Езикова гимназия

Неотдавна стана ясно, че след констатирани от комисия забележки към ремонта се налага нов ремонт за отстраняването им. Дори се стигна до извинение отстрана на заместник-кмета Росица Йорданова. Тя обвини за пораженията учениците от гимназията, което предизвика остра реакция от Училищния съвет и екипа на гимназията.

c