Водещи новини - дясно Добрич

Поражения от учениците налагали новия ремонт в ЕГ „Гео Милев” в Добрич

Около 60 процента от налагащите се допълнителни ремонтни дейности в Езикова гимназия „Гео Милев” са в резултат на действията на учениците, съобщи зам.-кметът на Добрич Росица Йорданова. Тя сподели, че става дума за следи от ритници с крак по боядисаните стени, отчекната маса след като е била блъскана в друга, петна от хвърляна гъба, които е правено опити да бъдат почистени. Зам.-кметът инж. Пенчо Керванов също посочи, че пораженията не са в следствие на ремонта, а след като учениците са влезли в сградата.

Както Про Нюз Добрич писа, заради налагащите се ремонтни дейности на сградата учениците на ЕГ „Гео Милев” ще учат на три смени в продължение на около месец – до средата на януари следващата година.

В петък Росица Йорданова е имала среща с представители на надзора и строителя. Грешката е, и те го осъзнаха, че не е направено едно приемане-предаване, макар и да няма стойност на строителен документ, но все пак да се знае в какво състояние предават обекта, каза зам.-кметът. По думите й има и чисто строителни неща, които строителят ще оправи, но те са много нищожни. Имало е и такива дейности, които са били големи пропуски в проекта. Разглеждайки финансовата рамка обаче изпълнителят е преценил, че има възможността и ги е изпълнил.

Кметът Йордан Йорданов съобщи, че комисия е направила обход в ЕГ „Гео Милев”, констатираните забележки са предадени на изпълнителя и предстои тяхното отстраняване. Градоначалникът припомни, че крайният срок на строително-монтажните работи в гимназията е 28 януари 2020 година, същият е и за ПМГ „Иван Вазов”, която се ремонтира по същия проект. В сградата ДГ №32 „Зорница” почти всички дейности били изпълнени, в момента се работи по вертикалната планировка. Очакванията са ремонтът да се приключи в кратки срокове. Крайният срок за ОУ „Христо Ботев” по договор е 27 март, каза Йорданов. Разговорите ни с изпълнителя са насочени към целта учениците да влязат в обновената сграда през втория учебен срок –през януари, допълни кметът.

Follow Me:

Related Posts

  1. Родотем says:

    Въпросният ремонт на ЕГ Гео Милев беше по учебно време, може би отново по вина на учениците. По вина на учениците паднаха върху главите им в учебен час и новомонтираните осветителни тела. Госпожо зам кмет нима учениците в ЕГ са високи над 2,4 метра. Некадърно свършената работа на изпълнителя води до съкратени часове, чиято продължителност е регламентирана от Министерство на образованието. Нима ремонти за заличаване на ритници по стените е основателна причина за съкращаване на часовете до 30мин. И какви са тези три смени. Или има още неизхарчени пари. И защо все в последния час!?

  2. Родител says:

    Въпросният ремонт на ЕГ Гео Милев беше по учебно време, може би отново по вина на учениците. По вина на учениците li върху главите им в учебен час и новомонтираните осветителни тела. Госпожо зам кмет нима учениците в ЕГ са високи над 2,4 метра. Некадърно свършената работа на изпълнителя води до съкратени часове, чиято продължителност е регламентирана от Министерство на образованието. Нима ремонти за заличаване на ритници по стените е основателна причина за съкращаване на часовете до 30мин. И какви са тези три смени. Или има още неизхарчени пари. И защо все в последния час!?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *