Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Милена Иванова: Излиза, че учениците на Езикова гимназия в Добрич са хуни на 60%

„Това е абсолютно невярно твърдение, не знам кой го е казал. Меко казано, съм бясна”. Това заяви за Про Нюз Добрич директорът на Езикова гимназия „Гео Милев” в Добрич Милена Иванова по повод твърденията на зам.-кмета Росица Йорданова, че около 60 процента от налагащите се допълнителни ремонтни дейности в гимназията са в резултат на действията на учениците. Йорданова сподели, че става дума за следи от ритници с крак по боядисаните стени, отчекната маса след като е била блъскана в друга, петна от хвърляна гъба, които е правено опити да бъдат почистени.

Милена Иванова посочи, че това изобщо не са коментирани неща като проблеми в изпълнението на проекта. И допълни, че това са си техни единични неща и от ръководството на учебното заведение въобще не са ги описали в оплакванията към фирмата, защото отстраняването им не е нейно задължение. Не зная защо, но излиза, че учениците на Езикова гимназия са хуни на 60 процента.

Когато 700 деца учат в едно училище нормално е някой да е ритнал или да е направил нещо. Но ние сами ще си го почистим, категорична бе Иванова. 

„Ако незначителни или нищожни са проблемите с целия ламинат на почти всички стаи, не зная за какво говорим”, сподели директорът. Тя посочи, че той се отваря и се надува, защото отдолу не е сложена основа каквато е необходимо, тъй като по проект не било казано, че трябва да има замазка. По думите на Иванова ламинатът е слаган върху паркет, но е трябвало да бъде оставен луфт, за да сляга при определени атмосферни условия. „Във всички стаи има ”играещ ламинат”, или по-скоро отворен и фирмата ще трябва да си го пренарежда сама. „Това е наистина 60 процента от всичко”, заяви директорът. И посочи, че останалите дефекти са по-скоро дребни и козметични с малки изключения.

Поражения от учениците налагали новия ремонт в ЕГ „Гео Милев” в Добрич

Милена Иванова заяви, че ще направят опровержение и ще изпратят снимков материал до всички медии. „Не бива да бъдат оплювани нашите деца”, категорична бе тя.


Малко преди да публикуваме материала пристигна и официалното становище на ЕГ „Гео Милев”. Публикуваме го дословно:

„Възмутително е твърдението, че 60% от пораженията при ремонта в гимназията са резултат от действията на наши ученици. Дадените в публикацията примери са манипулация на общественото мнение и не засягат дейности по ремонта. Освен това се питаме по каква формула са изчислени въпросните проценти и ако наистина щетите са причинени от учениците, защо фирмата поема ангажимента да ги отстрани? Смятате ли, че учениците са виновни за:

  • 1. Надигналия се ламинат в по-голямата част от стаите,
  • 2. Липсата на циркулационна помпа, поради което физкултурният салон не функционира в момента,
  • 3. Огъващите се тръби на новата парна инсталация,
  • 4. Недоброто функциониране на електрическата инсталация.

Подчертаваме, че това е малка част от аргументите и фактите, за които претендираме, че фирмата-изпълнител е отговорна. Прилагаме снимков материал с част от нередностите”.

Колективът на ЕГ „Гео Милев“

c