Петък, 26 април 2024

26.04.2024

Последвайте ни

Представиха възможностите за бизнес в Добрич пред посланика на Пакистан

Областният управител Красимир Кирилов приветства Н. Пр. посланика на Пакистан у нас Маруан Аийаш, който заедно с търговското аташе и дипломати посети в Добрич. Поводът за визитата на дипломата бе организираната от Търговската камара на Варна, Търговско-промишлената палата в Добрич, дипломатическата мисия на Пакистан и Висше училище по мениджмънт /ВУМ/ първа по рода си конференция „Агро фууд“. Кирилов представи възможностите за инвестиции и бизнес на територията на област Добрич. Развитието на селското стопанство с двата основни сектора – земеделие и животновъдство, бяха представени пред азиатските гости от директора на Областна дирекция „Земеделие, храни и гори“ инж. Десислава Иванова.

Н. пр. Аийаш презентира Пакистан и сподели, че идеята на конференцията е да се намерят партньори на бизнеса в неговата страна. Участниците дадоха висока оценка на форума и изразиха готовност за подкрепа и сътрудничество с цел установяване на трайни партньорски отношения между бизнеса от България и Пакистан.

В областта на образованието бе отбелязано, че предстои да бъдат установени връзки и партньорства с две от най-престижните висши училища в Пакистан и Висше училище по мениджмънт. Ръководителят на ВУМ доц. д-р Тодор Радев връчи 10 стипендии за обучение на студенти от Пакистан във висшето училище. Той изрази надежда броят на студентите, които ще изберат да се обучават в България, да е по-голям.

c