Храна и напитки

Гурме вечерите стават традиция за Албена

7-степенно гурме меню, инспирирано от природата, предлага Албена за ценители. Началото на гурме вечерите се поставя днес, за да се превърне в традиция всяка събота.

Специалното авторско меню е подготвено от Chef Иван Георгиев, Chef Николай Диков и Chef Христо Узунов. Pastry Chef Сияна Георгиева.

Тази вечер от 19 часа във VIP Lounge на петзвездния Фламинго Гранд Хотел & СПА те предлагат меню, инспирирано от природата.

Под наслов “Сетивата срещат дивеча и гората” вечерта ще започне с бистър месокостен дивечов бульон с билкови крутони. Следва “Трилогия на природата” – лъскав букет от свежи салатки, бейби спанак и рукола, ароматизиран в малинов дресинг с червени камъчета нар, домагено конкасе, композирани със запемено френско козе сирене и опушено патешко магре, карамелизирани орехи и сладко от боровинково конкасе.

Третото ястие събира в дует “Поле и гора” и е бридиран пъдпъдък, фарширован с горски гъбки и сушени плодове, полегнал върху поляна от пюрирани кестени, в мантия от манатарки сос.  Следва “Въздух и земя” – терин от фазан в компанията на горски плодове с желе от мускат и ябълков чипс.

“Поле” е пресъздадено в чиниите от нискотемпературно гриловано заешко, поднесено с пюре от червено цвекло върху билкова брускета. В менюто “Гора”-та идва с балотин от нискотемпературно готвено еленско гръбче с мус от полски билки и пащърнак върху поляна от конкасе от сезонни зеленчуци, композирано с винен сос с круши. Завършекът е “Земя” – претворено в менюто от Милфльой с тиква.

Към всяко ястие шефовете са предложили и подходящо вино.

Цената на кувертите е 54 лева, а с винения прелет – 74 лева.

Желаешите могат да съчетаят седемстепенното гурме меню с нощувка в петзвезден хотел на цена от 69 лева на човек в студио “Делукс”

Follow Me:

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *