Сряда, 24 юли 2024

24.07.2024

Последвайте ни

Жена с тежка остеопороза от Тервел е в безпомощно състояние, търси подкрепа

Жената споделя, че за нея леглото й е ковчег, когато е сама вие от болка. Тежи едва 33 килограма и се чувства самотна и забравена

58-годишната Марияна Янакиева от град Тервел се нуждае от помощ, съобщи адвокат Петър Николов, с когото се е свързала жената. Тя тежи едва 33 килограма и се чувства самотна и забравена.

Жената живее в апартамент на 6-тия етаж на блок в града, доскоро не беше яла храна от дни. След намесата на доброволци жената е получила храна за няколко дни, но състоянието й не е добро.

Марияна няма възможност да се разхожда сама, жилището й е занемарено, едва става, за да отиде и да отвори прозореца, а навсякъде има мухъл. Заболяването на жената е тежка остеопороза. Не е минавала и през ТЕЛК, защото няма кой да я заведе на лекар.

Състоянието й не позволява да яде разнообразна храна и е на диета от варени картофи и бисквити. Приема и домати, лютеница, хляб. Не може да работи, да готви, да чисти, защото е с проходилка, костите й се чупят.

Адвокатът поема грижи за жената, доколкото е по силите му от разстояние, но моли за подкрепа от хора, живеещи наблизо, за да я извеждат, да проветряват и чистят в дома на жената. Всяка помощ е от полза, дори да й сготвят супа или друга лека храна.

Жената споделя, че за нея леглото й е ковчег, когато е сама вие от болка, нуждае се от филия с лютеница, добра дума, прегръдка, усмивка. Всеки, който желае да помогне на жената може да я потърси на 0899091242.

Призивът за помощ предизвика бурна реакция, десетки предложиха храна и морална подкрепа, дори с професионална терапевтична помощ.

c