Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

За пореден път село Кардам е пълно с камиони, има предпоставки за инциденти (+видео)

Опашката от камиони в Кардам вече е константна величина, каза кметът на селото. Тези дни и заместник-министърът на вътрешните работи е бил на границата

За пореден път село Кардам е пълно с камиони, чакащи за границата. Този път опашката излиза и извън селото в посока Генерал Тошево.

Притеснени сме сериозно за тази опашка, защото причинява неудобство на жителите на Кардам. От доста време тя е константна величина. С малки изключения  винаги е до Кардам”, каза кметът на селото Георги Събев.

Неудобството е, че населеното място е блокирано от товарни автомобили. Жителите не могат спокойно да излизат от къщите си. Шофьорите остават на пътя, генерират отпадъци, машините им са шумни, а има и цистерни с гориво, които стоят с часове на метри от къщите по главната улица”, посочва кметът.

Сред проблемите е и безопасността на пътя. Често колоната е дълга и се налагат много големи изпреварвания, за да могат леките автомобили да се придвижат напред, Има предпоставки за пътно-транспортни произшествия. Пътят също не е добър, посочва кметът. Когато няма опашка пък камионите се спускат по естествения наклон на селото и често преминават през центъра с 90-100 километра в час, казва Събев.

Миналата седмица до ГКПП Кардам е идвал и заместник-министърът на вътрешните работи, като поводът е бил именно проблемът с огромната опашка, но не е станало ясно, какво е констатирано на срещата и има ли конкретно решение, съобщи кметът на Кардам. Той, както и други заинтересовани лица, не са били поканени на среща със зам.-министъра, срещнал се е със служители от граничния пункт и началника на местното Районно управление на вътрешните работи.

Проблемът няма как да бъде решен на местно ниво, ако отгоре не се регулират нещата, да се направи някъде буферен паркинг, да се прибират камионите”, смята Георги Събев.

c