Петък, 05 юли 2024

05.07.2024

Последвайте ни

Ясни са победителите в първия онлайн Бридж фест "Добрич 2020"

Завърши първия по рода си у нас онлайн бридж фестивал "Добрич 2020'' - извънреден аналог на 35-ото издание на Международния фестивал, който се проведе през изминалия уикенд в най-големия световен бридж сайт ВВО/Bridge Base Online/.

Както предварително обявихме, програмата на онлайн надпреварата предвиждаше в петък вечерта да бъде изигран двойковият турнир. Организаторите съобщиха, че 46 двойки-състезатели са взели участие в надпреварата. В събота и неделя - по време на отборния турнир, са се включили 30 тима.

При двойките победителите са:

  • Атанас Ангелов /Свиленград/ и Детелин Петров /Харманли/
  • Второто място е за Георги Петров и Станислав Евтимов /Бургас/
  • Треи са Яница Иванова /Ст.Загора/ и Юри Перец /Варна/

При отборите:

  • На първо място са държавните шампиони от отбор "Бридж плюс", в състав - Ангел Ванчев /Пловдив/, Захари Захариев, Владимир Марашев и Иван Цончев /София/
  • На второ място е отбора на бридж клуб "Асо пика" /Варна/, с капитан Светла Ненова
  • Трети е отборът на бридж клуб "Сердика" /София/, с капитан Климентин Николчев
  • Почетното четвърто място е за състезателите на бридж клуб "Бриз" /Варна/, с капитан Светлан Казаков

Организаторите съобщиха, че за всички призьори са осигурени купи, медали и предметни награди, които обаче ще им бъдат връчени след отмяна на въведеното временно извънредно положение - по време на на реалните форуми на живо. Според настоящата програма в календара, това трябва да се случи от 23 юни до 5 юли - по време на 38-ото издание на Международния бридж фестивал''Албена 2020", или по време на 35-ия Международен бридж фестивал "Добрич 2020" - от 18 до 20 септември.

Инициаторите на интернет форума от спортен клуб"Дама купа" изказват гореща благодарност на организаторите на проявата Валентина Петрова /Добрич/, Огнян Николов /Варна/ и Георги Първанов /Димитровград/ провели безупречно състезанията.

На снимката: Светла Ненова и Стефан Георгиев - вице-шампиони от отборния турнир и ръководители на бридж клуб "Асо пика", Варна

c