Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

В Община Тервел привличат уязвими групи за намаляване на растителния отпадък

Продължава кампанията за привличане на уязвими обществени групи и широката общественост от община Тервел в действия за намаляване на растителния  отпадък  и оптимизиране на разходвания публичен ресурс.

Целевите групи, сред които се провежда тя е деца от 9 детски градини и ученици от 7 начални, основни и средни училища, намиращи се на територията на общината, както и  семейства от малцинствата  с ниски доходи, или без работа.

На 6 април от 11,30 часа ще се проведе среща с представители на уязвими групи от село Орляк, община Тервел. Тя ще се осъществи в сградата  на детска градина „Слънчице“ в селото. Участниците ще бъдат обучени как се прави компостер. Те ще бъдат  запознати с ползите от неговата употреба в стопанството. Ще им бъдат представени практики за оползотворяване на растителния, текстилния и строителен отпадък. 

Обучението тества модел за увличане на хората да станат съпричастни  и отговорни  за намаляване на разходите за депониране на растителен отпадък, за  повишаване на образователната култура сред широките слоеве от населението, за възможността за поминък.  

Обучението е по проект „Партньорства за развитие“. Той е финансиран по Оперативна програма „Добро управление“. Проектът се осъществява от Сдружение "Работодателска организация "КРИБ - Добрич" в партньорство с Община Тервел. В резултат на тази дейност над 40 ромски семейства ще станат участници в кампанията и посланици на нейните цели сред общността. 

c