Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

В Каварна се състоя младежки обмен по програма Еразъм+ на ЕС

В обмена се включиха общо 20 участници от България, Словения и Полша

В периода от 12 до 18 октомври 2023 година в град Каварна се състоя младежки обмен "Be the Change". Обменът бе част от едногодишен проект за стратегическо партньорство на тема развитие на социално предприемачество у младите хора на възраст 15-18 години в малките населени места и селските райони.

В проекта участват три неправителствени организации - Сдружение Зарика, Завод Аспира, Фондация ICAD, като той е подкрепен и съфинансиран от програма Еразъм+ на ЕС.

Организация-домакин беше Зарика, а всички участници бяха настанени в къща за гости "Наш дом". Заниманията се провеждаха в Общински детски комплекс Каварна.

В обмена се включиха общо 20 участници от България, Словения и Полша, като се включиха и трима ученици от ПЗГ "Кл. Ар. Тимирязев"-град Каварна. Младежите участваха в различни игри и занимания с методи от неформалното образование, с цел да развият предприемачески умения и да се вдъхновят да допринасят към положителна социална промяна. Един от акцентите беше и организирането на "Be the Change" флашмоб, който се осъществи на главния площад на гр.Каварна на 16-ти октомври.
c