Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

В Албена се проведе тенис турнир за любители

От 5 до 8 май в Албена се проведе вторият турнир за любители от календара на Weekend Tour – ALBENA TENNIS HOLIDAY 2023. В елитният морски курорт се събраха 28 участници, които премериха сили в три формата – индивидуално мъже/жени и двойки. Турнирът е от категория ITL500 и победителя от него печели 500 точки за националното класиране на ИТЛ.

При мъжете шампион стана Мирослав Георгиев. На финала той победи перничанина Адриан Петров в три сета с резултат 4:1, 1:4, 4:1

При двойките до финал достигнаха Петро Комягин/Мирослав Георгиев и Алекс Лефтеров/Антон Иванов. Турнирът спечелиха Комягин и Георгиев след победа със 6:3 над Алекс и Антон. По този начин героят на турнира бе Миро, който си тръгна от Албена с две купи.

Шест дами се бореха в обща група при жените като победителка с пълен актив победи стана Дея Чимидялкова. Последната среща от женската схема се превърна в своеобразен финал. Дея Чимидялкова и Лъчезара Лазарова излязоха на корта в директен сблъсък за титлата. Дея победи с 2:0 сета. След мача Дея бе много развълнувана и не скри радостта си от първата спечелена титла.

Победителите при жените и мъжете получиха голямата награда - почивка във ваканционно селище Албена.

Турнирите от серията Weekend Tour предоставят възможност на любителите на играта да практикуват тенис по време на своята ваканция, а Албена предоставя отлични условия за това. „Радваме се, че сме домакини на една от най-престижните серии за любители и техните семейства. Надяваме се ALBENA TENNIS HOLIDAY, да се превърне в традиция и турнира да е сред любимите „уикенд турнири“ на все повече фенове на тениса и техните семейства, и приятели“ – това сподели г-н Денис Тахиров - мениджър „спорт“ на Албена.

Следващият турнир от сериите Weekend Tour - Santa Marina Open 2023, ще се проведе между 26-28 май, на еднонименните кортове във ваканционно селище Санта Марина

c