Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Учение: Пожарникари от Албена и Балчик “гасиха” пожар в хотел (ВИДЕО)

Пожаро-техническо занятие проведоха пожарникари от Албена и Балчик като демонстрираха действия при пожар в хотелска стая и евакуиране на обгазен турист

Пожарникарите от курорта Албена и Балчик показаха как се гаси пожар и се евакуира обгазен турист по време на учение в рамките на Седмицата по пожарна безопасност и професионалния празник на пожарникарите – 14 септември.  

"Днес беше изпълнено пожаро-техническо занятие – възникнал пожар в стая на хотел Лагуна Гардън в Курортен комплекс “Албена”. Подаден е сигнал на 112, след което се отзовава екипът, който е на дежурство в Участък ПБЗН, с. Кранево, който е ситуиран в “Албена”. При пристигането се установява, че има нужда от помощ, викаме екип от РСПБЗН Балчик. Вторият екип се отзовава. Има обгазен човек в 301 стая на хотела, след изграждането на обезопасителни линии и разузнаването, колегите реагираха адекватно, пожарът беше ликвидиран, първо ограничен, после ликвидиран и гражданинът беше изнесен с носилка", обясни подробно гл. инсп. Стелиян Стойчев, началник на РС ПБЗН, Балчик.

На място пристигат екипи на Спешна медицинска помощ и Районното управление на МВР в Балчик, които съдействат на пожарникарите. Оказва се спешна медицинска помощ на обгазения турист. Заключението е, че обучението е преминало без затруднения.

Проведеното  днес учение е част от превантивната работа на огнеборците. Както и редовните проверки, които се извършват на ресторантите и хотелите.

"Мога да кажа, че  почти на 100% базите/обектите в кк “Албена” са обезпечени. Имат си пожароизвестителни инсталации, персоналът е обучен, минават в началото на сезона обучение и от нас и да се надяваме, че нищо няма да се случва, но ако се случи, искрено се надявам, персоналът да реагира адекватно, като естествено се обръща към 112 или помощ от пожарната, ние се отзоваваме веднага на сигналите", каза гл. инсп. Стелиян Стойчев.

 

c