Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Тенисист от Добрич спечели трето място на сингъл на турнир в Истанбул

Даниъл Спасов Тенис клуб „Изида” завърши на трето място на сингъл при юношите до 18 години на турнира от категория J60 на ITF в Истанбул (Турция). Дани отстъпи на полуфиналите с 0:6, 5:7 на №4 в схемата Каан Косанер от Турция. Преди този мач Спасов постигна три поредни победи при само един загубен сет, като победата във втория му мач беше срещу поставеният под №1 в схемата. След като изоставаше с 6/1 и 3/0 Дани успя да направи невероятен обрат.

Тенисисти от клуба спечелиха отличия и на Държавния турнир до 16 години в Русе. Ивелина Христова спечели надпреварата в двойковия турнир с партньорка Рада Колева (ТК "Супер Спорт", Варна), като на финала те се наложиха над Ренета Дженкова (ТК "Добротица", гр. Добрич) и Александра Момчилова (ТК " Каратанчева “). В индивидуалната надпревара Ивелина спечели 3-то място, а при момчетата Дейвид Илиев стана трети на единично, след като на 1/4 финалите елиминира поставеният под номер 1 Марин Абаджиев.

Лидия Енчева пък достигна до 1/4 финалите на турнира в Куршумлийска Баня, Сърбия, след като премина успешно квалификациите, а след това в основната схема записа 2 победи, като една от победите беше над 8-ата поставена. На 1/4 финалите Лидия загуби от Dimitra Pavlou, която е № 433 в WTA световна ранглиста.

През уикенда на кортовете на ТК Изида се проведе турнир от румънската верига за любители Sportya, като състезатели на клуба спечелиха отличия.

 

c