Неделя, 28 април 2024

28.04.2024

Последвайте ни

SOS Детски селища отличи дарителите си Неопърл и Изида в Добрич (ВИДЕО)

SOS Детски селища България удостои с благодарствени сертификати собствениците и екипите на Неопърл България и Изида за проведената дарителска кампания, която е събрала 8000 лева дарения за грижа за деца в риск от изоставяне или изоставени деца без родителска грижа.

"Нашите отношения първо стартираха със сладоледи Изида през миналата година. Имаме още една идея. Господин Матеев предложи една инициатива, която господин Велев отново се съгласи и прие радушно", каза Дорина Дечева от SOS Детски селища България.

"Причината за тази идея беше, че решихме да пробваме да измерим всичко онова в хората, което е насочено към доброто. В зоната за почивка на фабриката имаше вендинг машина, компрометира се. Решихме да пробваме така – да има сладолед и този сладолед да бъде безплатен за всички служители, а всеки един служител, ако пожелае нека да почерпи SOS Детски селища или да покаже неговата загриженост. За два месеца се проведе кампанията и беше доста интересна", каза Младен Матеев, собственик на Изида ООД.

Инициативата е успешна, а хуманитарната организация я определи като пилотна и   възнамерява да я реализира и на други места в страната.

"За нас е наистина важна подкрепата на бизнеса, за да можем да правим нашите дейности по същия начин, както досега сме ги правили и да помагаме на децата, които са без родителска грижа или в риск от изоставяне", каза Дорина Дечева и благодари на екипите Неопърл и Изида, които са подкрепили дарителската кампания.

Към инициативата на Изида се присъединява Неопърл България. Така собствениците на двете компании решават машина за сладолед в завода за меки връзки да стане безплатна за служителите, а те по свое желание да правят малки  дарения в кутия на  SOS Детски селища. Събраната сума е почти 4000 лева.

"В следващия момент аз се опитах и да надградя тази инициатива, като казах, че когато преброим събраната сума от фирмата ще добавим още толкова и така да можем да увеличим сумата", каза Веселин Велев, собственик на Неопърл България ЕООД.

Той припомни, че в дългогодишната история на Неопърл в България винаги са били съпричастни към нуждите на града и са участвали в други дарителски кампании и съвместни инициативи с Изида.

Младен Матеев обърна внимание, че от 33 години правят това и ще продължават да го правят – "добро за всичко онова, което си струва".

Велев изрази и голяма благодарност към служителите си, на които са разяснили кампанията, целта на кампанията и с радост са отчитчели "един наистина впечатляващ резултат".

"По същия начин, както и при служителите от Неопърл, така и за редица служители от нашата фирма, които участваха пряко или непряко в процеса, това донесе голямо и лично удовлетворение, като хора, участвали в благотворителна инициатива, която ще подкрепи развитието на SOS Детски селища и децата, за които полагат грижи, така и като част от фирма Изида и корпоративната политика, която сме следвали винаги – както каза господин Матеев, това не е първа инициатива за нас. Нашата фирма е с 32 годишна история и ние винаги сме участвали в подобни инициативи", каза Силвия Иванова от Изида ООД.

Те наблгна на това, че прави голямо впечатление от постигнатите резултати показаха, че всеки един служител на Неопърл е направил средно по минимум 5 пъти дарение, оставяйки пари при вземането на сладолед от фризера на Изида, което е изключително голямо постижение, защото показва много голям процент на благородство на служителите и съпричастност към тази кампания.

c