Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Сияна Фудулова напусна Областния съвет на БСП в Добрич, остава член на партията

Ръководството превърна БСП в партия за лична употреба. С оставката си като член на Областния съвет давам ясен сигнал, че нещата не могат да продължат по този начин и няма да съм легитимация за това ръководство и председателя на партията, заяви Сияна Фудулова, която е четвърто поколение социалист, бивш народен представител, общински съветник от Балчик

Сияна Фудулова напусна Областния съвет на БСП. Четвърто поколение социалист, бивш народен представител, общински съветник от Балчик, тя бе сред тези, които в събота скандираха „Оставка“ при започването на конгреса на партията.  На проведеното снощи заседание на Областния съвет тя е подала оставка. Пред Про Нюз Добрич тя заяви, че остава член на БСП.

„Започвам с уговорката, че не ми се говори много, защото за мен това е болезнено решение.

Тръгнах към конгреса с надеждата за подадени ръце от двете страни – и от ръководството, и от различно мислещите в партията. Уви! Това не се случи. Напротив! Минаха се всякакви граници, за огромно мое съжаление, и няма невинни в тази работа“, коментира решението си Сияна Фудулова.

По думите й, и при Първанов, и при Станишев, и при Миков е имало различно мислещи хора, но винаги е имало търпимост към това. „Успявали сме да се съберем и да продължим напред, но такова нещо, като последния конгрес и отношенията, които се установиха между нас, наистина се преминават всякакви граници“.

„За мен БСП не е Корнелия Нинова. Партията не е нейна, нито на Кирил Добрев, нито на който и да е. БСП са хилядите хора, които сме събрани заради идеята за солидарност и справедливост. Това ни обединява, нищо друго.

За мен Партията ни са прадядо ми, дядо ми , майка ми, баща ми. Аз съм четвъртата.

Ръководството и лично Председателят на БСП я превърнаха в партия за лична употреба. Стана като в онази прословута приказка, че тези горе нямат нищо общо с тези долу и какво мислят тези долу“, каза Сияна Фудулова.

Стоян Люцканов е новият председател на Областния съвет на БСП в Добрич

„Снощи,  по време на заседанието на Областния съвет, организационният секретар Борислав Гуцанов удобно легна на опорните точки какви неща е постигнала БСП с пенсиите, с минималната заплата и учебниците. Съгласна съм, но той, като част от ръководството, както и председателят имат имиджов проблем и това ни спира да продължим напред. Ако само това го разберат и приемат нормално, и направят крачка назад, ще дадат възможност да продължим напред. Ако продължат на инат ще катастрофираме здраво“, прогнозира бившият  народен представител.

Заяви, че напълно подкрепя декларацията на десетките социалисти, които напуснаха конгреса. „Аз също го направих. От най-демократичната, модерна левица се превърнахме в консервативна и репресивна към инакомислещите в партията. Бяха изключени знакови лица от младежката организация и знакови фигури в БСП. Няма как да остана безразлична към това.

В такива моменти си припомняме мисълта от Чърчил, че „Успехът никога не е окончателен, Провалът никога не е фатален. Единствено важно е смелостта!

Оставам част от БСП, но с оставката си като член на Областния съвет давам ясен сигнал, че нещата не могат да продължат по този начин и няма да съм легитимация за това ръководство и председателя на партията.

Пожелавам успех на Стоян Люцканов, защото е сериозен млад човек и има бъдеще в партията“, добави още Сияна Фудулова.

c