Неделя, 05 май 2024

05.05.2024

Последвайте ни

Силен конен турнир и надпревара с каручки се проведоха в с. Кадрам днес

Силно и оспорвано състезание се проведе на стадиона в село Кардам днес. Елитни коне и отлично подготвени жокеи от цяла Североизточна България оставиха публиката без дъх до последния звънец на съдията.

За поредна година в село Кардам, Община Генерал Тошево и местното кметство организираха спортен празник, вдъхновен от Конския Великден. Състезанието се проведе на стадиона в селото днес, когато се отбелязва Тодоровден по стар стил. 

 „И, все пак, младостта надделя над опита. Хубавото време, отличната организация и терен ,изключително мотивираните състезатели сътвориха един запомнящ се празник на конния спорт за многобройните зрители“, сподели кметът на крайграничното село Георги Събев.

Участваха над 25 жокеи с породисти коне и кобили от градовете Бургас, Варна, Шумен и Добрич. Надпреварата включваше общо пет паркура от най-масовата, но и най-интересна дисциплина в конния спорт – прескачане на препятствия (конкур-ипик). 

В рамките на турнира се проведоха и пословичните за добруджанския край кушии – гладко надпрепускване и надбягване с местни коне и каруци. Турнирът се провежда за поредна година в памет на бившия депутат от левицата доц. д-р Тодор Тодоров.

Гости на събитието бяха народният представител Мая Димитрова и кметът на Община Генерал Тошево Валентин Димитров.

c