Сряда, 24 април 2024

24.04.2024

Последвайте ни

Шарен килим в парка в Добрич връща хората в детството (видео)

Шарен килим от лалета посреща жители и гости на град Добрич в Градски парк "Свети Георги“. 7000 лалета са новата пролетна атракция в парка, и наистина десетки, а може би и стотици са желаещите да се снимат с тях. Лалетата радват деца, възрастни, сред които  Василка и Димитър Германови, които са на 82 и 85 години. Семейството има любимо място за разходки и това е градският парк. Обичат да се разхождат в следобедните часове.

Екипът ни се срещна и с други жители, всички споделят, че лалетата са изключително красиви и подходящи за градския парк. Смятат, че паркът е поддържан, но всеки има идея с какво още да се подобри. Някои искат да видят езерото пълно с вода, други - да има повече детски площадки, трети смятат парка ни за по-малко привлекателен от други градини в страната, но общото мнение на всички е добро.

Лалетата връщат хората към детските им години, когато е имало такива в повечето дворове на селските къщи, връщат ги и обратно в парка, като предпочитано място за разходки в града.

60 000 семена са закупени от Общината за нови растения в парка, поръчани са и 114 броя рози от видовете: бордюрни, катерливи, храстовидни и 10 броя щамбови рози.

c