Четвъртък, 25 април 2024

25.04.2024

Последвайте ни

Шампионски титли от държавно първенство за тежкоатлетите от СК „Джим“ - Добрич

Спортисти от Добрич се върнаха с шампионски титли от Републиканско първенство по вдигане от лег, организирано от Българската федерация по силов трибой. В състезанието, което се проведе в Националната спортна академия, СК "Джим" – Добрич, се представи с 6 състезатели, съобщи за Про Нюз Добрич треньорът Йордан Дейков.

При девойките до 18 години Елена Христова стана шампионка в категория до 63 кг. с постижение от 50 кг. Тя спечели и второ място в категорията "Шампионка на шампионките" - сред всички участнички до 18 г.

Йоана Иванова е шампионка в категория до 76 кг. с резултат от 35 кг. При юношите до 18 г. Самуил Василев се пребори за шампионската титла с постижение от 120 кг.

Тримата спортисти са ученици в гимназия "Райко Цончев". Другият участник при юношите - Йордан Йорданов, остана на крачка от медалите и спечели 4-то място в категория до 83 кг.

При мъжете Никола Стоянчев се класира втори в категория до 105 кг. с постижение от 210 кг. Той се класира на трето място за "Шампион на шампионите" сред всички участници при мъжете. Момчил Момчилов зае 4-то място в категория до 93 кг. с резултат от 177,5 кг.

„Доволен съм от постигнатото на състезанието. Клубът ще работи за популяризиране на спорта силов трибой и се надяваме да продължаваме да показваме добри резултати“, сподели Дейков, който освен треньор в клуба, е и учител в Спортното училище.

c