Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Събраха 8 тона боклуци в 6-километров участък преди граничния пункт Кардам

Осем тона отпадъци от най-различно естество събраха днес служителите на ДГС – Генерал Тошево и много доброволци от  общината в участъка към ГККП Кардам. Боклуците са събрани в чували като служители на кметството го извозват за депониране към градското сметище, съобщиха от Североизточното държавно предприятие.

Успяхме да съберем всички битови отпадъци по протежение на 6 километра, от двете страни на пътя. Боклуци имаше на 3-4 метра от банкета сред дърветата и наистина ни отне много време, докато успеем да приберем всичко, обясни зам.-директорът на стопанството инж. Димитър Иванов. Той каза още, че вече са поставени надписи и са създадени места за изхвърляне на отпадъци, като се надява че шофьорите които чакат преди пункта ще ги използват и гората ще остане чиста, каквато е в момента.

Припомняме ви, че почистването днес се организира от горското стопанство и община Генерал Тошево, а района преди ГККП Кардам беше изключително замърсен от водачите на преминаващите тирове, заради липсата на социално-битови помещения.

 

c