Неделя, 07 юли 2024

07.07.2024

Последвайте ни

С "Мартенско магаре" родените през март в Добрич празнуват заедно рожден ден

За поредна година в Добрич се провежда инициативата "Мартенско магаре" организирана от еко-сдружението "ДоброЖънци". Както всяка година и тази партито се провежда в Центъра за защита на природата и животните.

Събитието е по инициатива на Надежда Пампорова, която има рожден ден през март. Идеята е всички родени през март да почерпят своите приятели и гостите на Зооцентъра.

Още отрано на място се събраха десетки, а рождениците, които бяха поканили и своите близки и приятели, бяха 4 дами 3-ма господа.

Галина … от организаторите разясни, че предстои в деня да бъдат лакирани и защитени част от оградите в зоо комплекса, да бъдат събрани съчки и треви, а поляните да бъдат изчистени. Както всяка година, има меденки и лимонада, а за магарета в Зооцентъра има ябълки и моркови, но с разрешението и под зоркия поглед на директора, тъй като не е разрешено животните да се хранят от посетителите.

Събитието продължава официално до 16.00 часа, но от ДоброЖънци уверяват, че ще продължат, докато имат сили и времето позволява.

c