Събота, 27 юли 2024

27.07.2024

Последвайте ни

Работи се за лаборатория в Добрич за кръвни проби за дрога и алкохол

Областният управител Здравко Здравков и екипът  му работят за изграждане в Добрич на лаборатория с газ анализатор от последно поколение. Така ще се облекчи процесът на изследване на кръвни проби за алкохол и дрога. Това съобщи за Про Нюз Добрич областният управител Здравко Здравков.

В момента лабораторията във Варна е една и обслужва четири области, а пробите са много, което води до забавяне. Част от по-елементарните проби се носят и до Шумен, където има лаборатория, която не е на такова ниво. Използва се за изследвания, за които не е нужна голяма дълбочина.

„Въпросът дори опира до това, че не само пробите са много, но и хабилитираните лица, които трябва да верифицират този резултат, са недостатъчни. Всичко се движи от Министерството на здравеопазването, тъй като те са ресорното министерство, заедно с МВР, тъй като тези лаборатории са под специален режим, тъй като резултатите влизат в съд и трябва да бъдат качествени, безпристрастни. Преди два-три месеца, когато разговарях с министър Меджидиев, той ми гарантира, че това ще се случи, просто изисква време“, каза областният управител.

„Ако успеем да се преборим за втори в Добрич ще е добре. Аз съм оптимист и мисля, че ще се случи“, коментира Здравков.

c