Събота, 27 април 2024

27.04.2024

Последвайте ни

При голям интерес премина турнирът Golden Dobrudzha Cup в курорта Албена (+снимки)

През изминалата седмица се проведе турнирът Golden Dobrudzha Cup в КК “Албена”, той се организира от Венцислав Желве, Станимир Андонов и екипът на ФК “Приказките” и събра в морския курорт стотици деца, запалени по футболния спорт.

Турнирът се проведе едновременно на 9 естествени терена, като два от тях бяха на голямата поляна между хотел “Добруджа” и Управлението. Изиграха се 190 мача от 9 възрастови групи.

За призьорите имаше купи – първо, второ и трето място, за тези, които не взеха пиз имаше медали за участие. Най-добрите играчи получиха индивидуални награди за най-добър вратар, най-полезен играч, голмайстор и най-добър защитник.

През тази година предстоят още две издания на Golden Dobrudzha Cup, първото от които ще е от 29 юни до 2 юли, като вече има запитвания от отбори, като Арарат Ереван и Талин Естония, каза основателят на клуба Венцислав Желев. Той посочи, че се очертава юнското издание да бъде едно от най-големите, защото към този момент има потвърдено участие от три софийски академии, около 7-8 отбора. Интерес има и от Пловдив, Благоевград, Бургас, Стара Загора, като и от отбори в Североизточния регион.

Турнирът ще се проведе отново в КК “Албена”, като цялата серия Golden Dobrudzha Cup турнири се провежда със съдействието на Областния съвет на БФС в лицето на Николай Милков и Иван Манолов и всички съдии, които вземат участие. “Благодарни сме и на хората, които обслужват терените, работниците на КК “Албена”, както и на медицинските работници, които бяха на разположение”, каза Венцислав Желев.

Ние като организатори знаем, че всичко пада и на плещите на родителите и като финанси и като отделено време, за което сме им много благодарни. Следващото издание ще се опитаме и да сме по-организирани, за да осигурим повече места за родителите, които да наблюдават турнира”, допълни треньорът Венцислав Желев.

c