Събота, 18 май 2024

18.05.2024

Последвайте ни

Презентация на техника и ученически игри на “Дни на полето” край Добрич (СНИМКИ)

Второто издание на “Дни на полето” ни среща с десетки дистрибутори и производители на селскостопанска техника, препарати, представя ни богати селекции от сортове и разбира се, посреща с богата музикална и кулинарна програма.

Десетки деца излязоха на нивите на Ел Си Груп, които са домакин на тазгодишното издание на фестивала, за да замесят хляб по време на „Деца на полето“. Ученици от Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич премериха сили в майсторско каране и игри, веднага след това изложителите на фестивала демонстрираха техника, видя репортер на Про Нюз Добрич.

Програмата след това продължава с лекция, представена от регионалните арбитри от Арбитражния съд при БТПП “Спорове в земеделието и арбитражът като способ за решаването им" и презентация от Снежана Ангелова и Росица Иванова, представители на Държавен фонд “Земеделие”.

В този момент е кулминацията на фестивала с концерт на Deep Zone Project.

От Veles Agro BG представят разнообразие от селскостопанска техника. Сред асортимента има семепочистващи машини с пневматична технология с въздух или сита. Сред основните доставчици и партньори на фирмата дистрибутор са украински производители, а от тази година имат и производител от Румъния, каза за Про Нюз Добрич Георги Стоянов, управител на търговски център във Veles Agro BG.

Друга техника в асортимента са обеззаразяващите машини, като на изложителят разполага с десет вида машини, а посетителите на фестивала могат да видят три от моделите, произведени в украинския град Лвов. На “щанда” е изложена и италианска техника – удълбочител, притъпкващи валяци и навесни култиватори за предсеитбена обработка. Посетителите могат да видят и безредови хедери за слънчоглед.

Само за ден от акрокомпанията са сключили няколко сделки, а профилът на купувача е предимно от български производители, а най-малкият им клиент е от порядъка на 400 декара, а най-големият е със 150 000 декара земеделска обработваема площ.

Игрите на Професионалната гимназия по аграрно стопанство в Добрич започнаха с майсторско управление на селскостопанска техника, като в състезанието участват предимно ученици и близки до училището участници, като за целта използваха предварително разчертано трасе и учебен малкогабаритен трактор за овощни градини.

Второто състезание беше пренасяне на жито, като идеята на завързаните по двойки участници е била да покажат екипна игра, но и да се позабавляват. В състезанието участниците имаха за задача с малки съдове да прехвърлят житото в по-големи, като след изтичане на определеното време организаторите измерваха пренесеното количество зърнена култура.

Третото състезание беше събаряне на кенчета с препятствия с тенис топки, имаше и отборна игра с дърпане на въже, където се включиха и учители. Крайният победител бе “Втори отбор”. Игрите обясни Тодор Тодоров, преподавател по земеделска техника, трактори и автомобили в ПГАС Добрич.

От най-големия производител на селскостопански гуми в света BKT представят всякакви варианти на селскостопански индустриални гуми за трактори, комбайни, телескопични товарачи и всякаква влекачна техника и ремаркета.

Людмил Кирилов, управител на Агро Инс, търговски представител на BKT споделя, че интересът към щанда е голям, защото от компанията изграждат приятелски отношения с клиентите си, обръщат им специално внимание и ги поощряват със специални подаръци, сред които брандирани подаръци и дори планински велосипеди.

BKT предлага различни апликации гуми с различно приложение, като за един и същи размер за един и същи трактор от компанията могат да предложат 3-4 варианта на гуми, гуми с ниско налягане по IF технология и VF технология. Флагмана на гумите по Very Flection технологията има високи теглови и скоростни индекси и могат да се карат висока скорост до 70 км.ч., както в полето, така и на дълги шосейни преходи.

Фирма Крис Ойл Транс също се представя на “Ден на полето" със своите модулни резервоари за дизелово гориво с помпа, хидромер и вана за задържане. Съоръженията са произведени в съответствие с действащите европейски норми от ламарина и въглеродна стомана с дебелина 3 мм. на стените и 4 мм. на страниците.

На изложението има и други продукти на фирмата, която се занимава и с търговия на едро и доставка на течни горива, гориво-смазочни материали и добавки за нуждите на транспорта, селското стопанство и бита.

c