Вторник, 20 август 2024

20.08.2024

Последвайте ни

Пьотр Нестеров се класира за втория кръг на турнир от категория ATP Challenger 50 в Добрич

Пьотр Нестеров се класира за втория кръг на сингъл на турнира на клей от сериите ATP Challenger 50 в Добрич с награден фонд 36 900 евро. Надпреварата се провежда при отлични условия и организация на кортовете на ТК „Изида".

 

Пьотр Нестеров, участващ с „уайлд кард", победи в първия кръг с 6:0, 7:6(3) №297 в световната ранглиста Чезар Крецу (Румъния). Срещата продължи 99 минути.

Българинът започна страхотно мача и спечели първия сет с 6:0 само за 25 минути. Във втората част Нестеров успя да навакса на два пъти пробив пасив, а при 6:5 пропусна четири мачбола при сервис на Крецу. Така се стигна до тайбрек. В него Пьотр поведе с 6:2 и затвори мача в своя полза със 7-3 точки.


За успеха си Нестеров заработи 4 точки за световната ранглиста, а във втория кръг той ще играе срещу №337 в света Николас Санчес Искиердо (Испания).


В първия кръг Искиердо победи с 6:3, 6:4 Янаки Милев за 87 минути игра. Милев допусна пробив за 2:4 и загуби първия сет с 3:6. Българинът поведе с 3:1 във втората част, но загуби пет от следващите шест гейма.


Димитър Кузманов се отказа заради контузия при резултат 3:6, 0:1 срещу Робертс Щромбахс от Латвия.


Квалификантът Николай Неделчев поведе със сет, но допусна обрат и загуби със 7:5, 4:6, 6:7(0) от №424 в света Валерио Албоян от Аржентина. Срещата продължи 3 часа и 1 минута.

Неделчев навакса пасив от 1:3 и поведе с 5:3 в първия сет. Албоян успя да изравни при 5:5, но Неделчев спечели следващите два гейма за 7:5. Във втория сет Николай изостана с 0:4 и го загуби с 4:6. Третата решителна част беше изключително драматична. Албоян сервира за спечелване на мача при 5:4 и 6:5, но Неделчев отговори с пробиви. Така се стигна до тайбрек. Българинът обаче го загуби с 0-7 точки. За двете си победи в квалификациите Неделчев заработи 3 точки за световната ранглиста.

Друг квалификант Александър Донски ще играе по-късно днес срещата от първия кръг на основната схема срещу №364 в света Якопо Беретини от Италия (брат на Матео Беретини).

Българите Янаки Милев и Пьотр Нестеров пък ще играят днес срещу испанците Карлос Лопес Монтагуд и Николас Санчес Искиердо в първия кръг в турнира на двойки.
Още петима българи ще започнат утре участието в надпреварата при дуетите.

Поставените под №1 в схемата Александър Донски и Луис Брито (Бразилия) ще играят в първия кръг срещу Виктор Киров и Марцел Жиелински (Полша).

Динко Динев и Николай Неделчев ще стартират срещу французите Артюр Геа и Габриел Дебрю.

Антъни Генов и Владислав Орлов (Украйна) ще играят срещу Ишай Олиел (Израел) и Робертс Щромбахс (Латвия).

c