Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Поредни златни медали за клуб „Виктория” от Добрич, този път в дисциплината Гимнастрада

За първа година клуб „Виктория” от Добрич се включва в дисциплината Гимнастрада, която е нова за него, и то буквално с летящ старт.

В държавното първенство по Гимнастрада, което се проведе на 18 ноември в град Варна, СКЕГГ "Виктория" взе участие с близо 50 деца, разпределени в три възрастови групи и завоюва своите първи постижения в златната вълна на тази дисциплина.

„Да си нов в нещо и от първата година да се връщаш със златни медали е истинско геройство и постижение”, сподели треньорът на добричките грации Мариета Канаврова.

„По подобен начин ни се получиха нещата и в естетическата гимнастика, когато 2022 г. беше прохождаща за нас, а в същото време изпълнена с високи спортни постижения, които надхвърляха националното ниво - шампиони на балканиада и на турнир към световна купа” – сподели още тя.

В естетическата групова гимнастика децата се борят за високи спортни постижения  към Българска федерация по естетическа групова гимнастика, докато Гимнастрадата е направление към Българска федерация по художествена гимнастика. "Това са две съвсем отделни и различни гимнастически дисциплини, които обаче дават прекрасната възможност всяко едно дете от клуба да се изяви" - добави Канаврова

В естетическата гимнастика за последните две години СКЕГГ „Виктория” се записа с постижения, които нареждат клуба сред най-добрите в този спорт, а имено:

Международни успехи – Балкански шампиони за 2022 (категория 6-8 къса програма); шампиони на турнир към Световна купа  „Academic Cup” 2022;  вицешампиони на Балканиада 2023 (категория 6-8 къса програма); 

Национални успехи – злато на държавно първенство 2022 (4-6 къса програма); бронз на държавно първенство 2022 (6-8 къса програма);  вицешампионска  титла на държавно Отборно първенство за 2023 г. с три отбора (6-8, 8-10, 10-12 г.) в къса програма.

В държавното първенство по Гимнастрада (Варна 2023), от друга страна, клубът участва с повече масовост и близо 50 деца, разпределени в 3 възрастови категории:

Първа възрастова група – с композиция „Феите на цветята„ и златна вълна

Втора възрастова група – с композиция „Малката Русалка” и златна вълна

Трета възрастова група – с композиция "Плажен сърф” и сребърна вълна.

Това са шампионските постижения на СКЕГГ "Виктория" Добрич, като председателят на клуба отправи поздравления и към всички останали участници от цялата страна, които също попаднаха в златната вълна на това държавно първенство по Гимнастрада.

„Изключително горда и доволна съм от всяко едно от децата в клуб „Виктория”. Прекрасни деца, до които стоят прекрасни родители. Истината е че спортът изисква дисциплина и постоянство, които са възможни единствено и само с неотлъчната подкрепа на родителите. Имам удоволствието да работя с талантливи деца и подкрепящи родители, благодарение на която комбинация в клуб „Виктория” постигаме всички тези впечатляващи резултати", добави в заключение Мариета Канаврова.

c