Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Победителката в дамското рали в Добрич Петя Генчева: Всеки успех трябва да е придружен с много труд

19-ото поредно издание на Осмомартенско рали се проведе в Добрич. Тази година големият победител е Петя Генчева от Велико Търново. Тя успя да се представи най-добре от всички 7 участнички. Състезанието се проведе на нова локация – паркинга на площад „Свобода“.

Петя кара от 30 години, участвала е в много ралита. За първи е в Добрич възнамерява да участва и следващата година, за което има и покана от организаторите. Втора се нареди Сияна Братоева, а трета Саша Гинкова.

Бяха връчени и специални награди от рокерите от Мотоклуб “Кан Аспарух” Добрич. Сияна Братоева бе отличена за най-много бензин в кръвта, Петя Генчева - най-атрактивна, а Мирослава Иванова - най-надъхана.

Събитието е организирано от Автомобилен спортен клуб „Мотоспорт Т-Н“ Добрич, Община град Добрич, Мототом ООД и Съюз на българските автомобилисти. Тази година благотворителната кауза, която поставят организаторите на събитието е в подкрепа на малкия Слави, на когото през миналата година е поставена диагноза „Генерализирано разстройство на развитието“ – детски аутизъм.

Кметът на Община град Добрич пожела на дамите да бъдат ценени и обичани винаги – всяка година, всеки ден, всеки час, а не само на 8 март.

“Жените са толкова добри участнички в движението, принципни, дисциплинирани, както и мъжете и карат по пътищата на България на равно с мъжете”, каза Александър Ганев от Мотоклуб “Кан Аспарух” Добрич.

Тазгодишното състезание е с благотворителна цел, като идеята е да се помогне на дете страдащо от аутизъм. Това е шестгодишния Слави, който се нуждае от 80 000 лв., за да продължи да живее нормално, каза Живко Вълчев, председател на Съюз на българските автомобилисти Добрич.

“Страхотно беше, много добро състезание, добре организирано. Всеки успех трябва да бъде придружен с много упражнения, защото там е ключът и винаги има какво да се желае и какво да се направи”, каза победителката в тазгодишното Осмомартенско рали Петя Генчева.

Тя впечатли не само с уменията си, но и с автомобила си, зелен на цвят Фолксваген Лупо с мотор 1 400 кубика, произведен през 1998 година.

c