Неделя, 05 май 2024

05.05.2024

Последвайте ни

По нов проект на Община Тервел ремонтират улици в селата Попгруево и Безмер

Одобрен е проект на община Тервел чрез Стратегията за водено от общностите местно развитие, съобщават от общинската администрация. Той е шести пореден за общината проект по втората стратегия, която Местната инициативна група към момента изпълнява. Проектът е за основен ремонт на два участъка от уличната мрежа на сeло Безмер и на един участък от уличната мрежа на село Попгруево.

За село Безмер проектът предвижда ремонтиране на участък от улица „Шеста“ (между улици „Първа“ и „Втора“ – край църквата) и на участък от улица „Втора“ (от края на ремонтирания преди две години участък до края на селото).

За село Попгруево ремонтните работи касаят участък от началото на селото (вход от общинския път Божан-Попгруево) до центъра и до улица „Девета“, която води към детската градина.

Общата дължина на участъците, които ще бъдат обновени е: за с. Безмер – 488 м, а за с. Попгруево – 463 м.

Предвидената за изпълнение технология за работа включва полагане на 6 см. пласт плътен асфалтобетон върху уплътнен трошен камък. Предварително се отстранява старата увредена асфалтова настилка. В определени участъци в с. Безмер ще се подменят и бордюри. Предвидена е хоризонтална и вертикална пътна маркировка.

Бюджетът на проекта възлиза на 310 107, 50 лв. с ДДС. Предстои подписване на договора за финансова помощ между общината, МИГ и ДФЗ, след което ще започне работа по проекта – обявяване и възлагане на обществени поръчки , изпълнение на строителните работи и въвеждане на обектите в експлоатация.

c