Четвъртък, 27 юни 2024

27.06.2024

Последвайте ни

Пиарката на кмета става шеф на административната дирекция в Община Добрич?

Галина Тодорова Миткова остана единствения от четирима кандидати за поста на директор на дирекция „Административно-правно, информационно и техническо обслужване” при Община град Добрич.

Конкурсът бе обявен на 23 май. Дълги години дирекцията се оглавяваше от Боряна Андреева, но преди време тя се пенсионира.

Според обявата директорът ръководи, координира и контролира дейността за реализиране на общинската политика в областта на: административно-правното обслужване, на обществените поръчки в съответствие с действащите законови и подзаконови нормативни актове, организационно-методическото подпомагане на дейностите по местното самоуправление, усъвършенстване качеството на административното обслужване, деловодната и архивната дейност, информационното осигуряване и прилагане на информационните технологии и автоматизираните информационни системи, информационната сигурност и електронното управление.

 Минималните изисквания за заемане на длъжността са магистърска степен на образование в областта на социалните, стопански и правни науки. Нужен е минимум 4 години професионален опит в общинска и/или държавна административна структура или придобит ранг ІІІ младши.

Конкурсът с допуснатите кандидати се провежда на три етапа - решаване на тест, практически изпит и интервю.

Първоначално за поста имаше четирима кандидати, като всички бяха допуснати до тест на 18 юни. Двама от тях не са се явили. На теста Галина Миткова Тодорова е получила 24 точки, а другият кандидат 19 точки, което не е достатъчно да се счита за успешно издържал. Затова до практически изпит е допусната само Галина Миткова Тодорова, като го е издържала и е допусната до интервю, което ще се състои на 24 юни.

Председател на Комисията по избора е секретарят на Общината Калина Георгиева, а четиримата членове са служители на общината, трима от които са от въпросната дирекция АПИТО, чийто директор избират.

От 2015 г. началник на Канцеларията на кмета на Добрич е Галина Миткова Тодорова.

c