Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Петър Даскалов от Добрич завоюва трета световна титла по латино танци за аматьори

Той е син на едно от най-разпознаваемите лица в сферата на танцовото изкуство в Добрич и България, Здравко Даскалов

Световните шампиони по латиноамерикански танци за аматьори за 2023 отново са Петър Даскалов и партньорката му Зия Джеймс. Те завоюваха титлата за трета поредна година като се класираха на първо място на световното първенство и за трети път са световни шампиони на WDO.

„Горди и щастливи сме, че запазваме титлата си и можем да добавим още една световна титла към колекцията си. Нищо нямаше да бъде възможно без помощта на нашите учители и родители, които много обичаме“, споделиха танцьорите след поредната титла.

Петър и Зия са три пъти световни и три пъти европейски шампиони, имат две титли от международния шампионат и са носители на 16 първи места от шампионати на Великобритания.

Двойката се състезава за Великобритания. Там Петър през последните години има успешна кариера.

Той е син на едно от най-разпознаваемите лица в сферата на танцовото изкуство в Добрич и България, Здравко Даскалов. Именно в ръководения от баща му, който вече не е между живите, спортен клуб „Фантастика“ започна победния ход на Петър по сцените. Той е деветкратен шампион на България по спортни танци в периода 2001г. – 2010г. Завършил е СУ „П. Р. Славейков“ в Добрич.

 Той живее и работи в Лондон, където води школа по латино танци.

c