Неделя, 21 април 2024

21.04.2024

Последвайте ни

Отборът по тенис на маса "Светкавица-23" от Добрич с победи на "България търси Шампион"

Спортен клуб по тенис на маса „Светкавица-23“ Добрич се представи на първото издание на турнира “България търси Шампион” за деца. Надпреварата се проведе в Collizeone Table Tennis Arena във Варна с възрастови групи до 11, 13, 15 и 19 г. „Светкавица-23“ имаше представители във всички възрасти - Калоян Иванов, Константин Стоянов, Светозар Иванов, Емилиян Петров, Иван Колев, Георги Митев, Симеон Михайлов, Мариян Атанасов, Божидар Цонев, Кръстиян Кръстев и Денислава Йорданова.

Калоян Иванов победи на финала в надпреварата до 13 години при момчетата с победа 3 на 0 гейма! В надпреварата до 15 години при момчетата Калоян завърши на 2 място, след оспорвани битки. Въпреки че тренира от 1 година, той успя да стане шампион до 13 години в Североизточна България. Победата на Калоян също така служи като вдъхновение за младите тенисисти, които мечтаят да следват неговия път и да постигнат подобни успехи.

"Изключително сме доволни и от играта Денислава Йорданова, която за пръв път се състезава на турнир от такъв ранг. Тя показа голяма воля за победа и малко не й достигна да грабне медал при 11 годишните. Тя успя да завоюва своето 4 място. Въпреки краткия си опит като състезател показа отлична игра и желание за развитие", съобщават от клуба по тенис на маса.

При 19 годишните най-добре се представи Константин Стоянов, който загуби в групите от 2-рия на турнира с 3 на 2 гейма. За съжаление малко не му достигна да грабне медал. 

c