Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

Отбор, наречен "Няма изневяра", стана шампион на бридж ваканцията в Приморско

Традиционната международна бридж ваканция - един от най големите форуми на българския бридж, с над 200 участници от страната и чужбина, се провежда във ваканционно селище Приморско клуб, което е част от холдинга на Албена АД. Тази година освен представители на целия български бридж елит участват и национални отбори на Полша и Турция, съобщи организаторът на форума Стефан Георгиев.

Шампиони на Втория Мастърс двойков бридж шампионат на България станаха националите Владимир Михов и Николай Керемедчиев /София/,следвани от топ състезателите Пламен Христов /Варна/ и Иван Величков /Стара Загора/ и световните бридж звезди Георги Стаматов-Jerry / САЩ/ и Иван Нанев / БК"Челопеч"/, полските звезди Януш Гавецки и Камил Валчик и още 38 елитни двойки от България и Турция. Призьорите бяха наградени с купи и медали от президента на Българската мастърс федерация Здравка Йорданова.

След изиграването на 11 много оспорвани кръга по 8 игри в хотелски комплекс "Магнолиите", победители в отборния турнир станаха състезателите на респектиращия с имената си отбор "Няма изневяра" в състав Георги Саматов /САЩ/, Иван Нанев, Захари Феров и Добри Лазаров /всички от София/, следвани от отбор "Билковита" - Иван Величков Стара Загора/, Пламен Христов /Варна/, Радослав Радев /Камено/ и Атанас Евтимов /Казанлък/. Трети са слънчевите дами на българския бридж Марта Николова, Елена Михова, Стефка Паскалева /всички от София/, с капитан Злати Георгиев /Стара Загора/, а името на отбора им е "ЕТНА". В състезанието взеха участие 21 тима.

Екипът на организаторите на бридж ваканцията от спортен клуб "Дама купа", който провежда едни от най популярните в страната и чужбина бридж форуми, изказва гореща благодарност от името на всички участници и гости на мениджърския екип на ваканционно селище "Приморско клуб" и най вече на хотел "Магнолиите" за предоставените  отлични условия за игра и почивка.

c