Понеделник, 20 май 2024

20.05.2024

Последвайте ни

ОИЦ-Добрич проучва знаем ли какво са интегрираните териториални инвестиции

Областен информационен център-Добрич, като част от експертния състав на Регионалния съвет за развитие стартира анкетно проучване сред заинтересованите страни от Област Добрич за степента на запознатост с подхода Интегрирани териториални инвестиции (ИТИ) през настоящия програмен период 2021-2027 г.

Проучването цели да се установят базовите познания, областите в които има недостатъчна информираност, нивото на разбиране и подкрепа на Интегрирания териториален подход, както и да се подпомогне създаването на бъдещи партньорства за изпълнение на интегрирани инвестиции.

Анкетната карта може да бъде попълнена до 31 август 2023 на следния линк: https://bit.ly/45fssmF При възникване на проблем при отварянето е необходимо да се копира линка и постави в браузера.

Проучването е насочено към държавни институции на централната и местната власт, бизнеса, образователните институции, доставчиците на социални услуги, неправителствения сектор, гражданското общество и други заинтересовани.

Интегрираният териториален подход в България ще се прилага чрез ИТИ на базата на Интегрираните териториални стратегии за развитие на шестте региона за планиране от ниво 2 (ИТСР). Водещата програма по прилагане на подхода ИТИ е Програмата „Развитие на регионите“ 2021-2027 г., като за Североизточния район за планирани са предвидени общо над 396 млн. лв. Ще се кандидатства чрез Концепции за ИТИ, които представляват една или повече проектни идеи за една или няколко дейности/инвестиции, които в комбинация помежду си или с други осъществени или предстоящи инвестиции на дадена територия с общи характеристики и/или потенциали за развитие. Експертите от информационния център са на разположение за предоставяне на информация за условията за кандидатстване с Концепции за ИТИ.

c