Събота, 20 април 2024

20.04.2024

Последвайте ни

Огромна трагедия сполетя младо семейство от Добрич, има нужда от помощ

Огромна трагедия сполетя семейството на Десислава и Златин Николов от Добрич. Вместо двама да се радват на дълго чаканата си рожба, Деси умира два месеца след раждането, а съпругът й остава без работа. Но той трябва да се грижи за малката Данаила, която е родена преждевременно с екстремно ниско тегло и тепърва й предстоят множество прегледи и лечения за зрението.

Както всяко младо семейство Деси и Златин мечтаят за рожба, но това не се случва и те прибягват до инвитро процедура. През годините са направили пет неуспешни такива. Последната шеста дава така очаквания резултат. За съжаление, радостта на бъдещите родители трае кратко. В края на втория месец Деси е приета по спешност в болницата в Добрич, където е установено, че има тумор в мозъка.

Изпратена е във Варна, а от там по спешност в София. Мнението на лекарите е, че трябва да я оперират спешно, защото освен тумора, има хидроцефалия. Без спешна операция дават на бъдещата майка два часа живот. Тя претърпява операцията и, доколкото е възможно, е стабилизирана. Следва неуспешна лъчетерапия, а с времето тя се влошава. Така на 12 декември миналата година, в края на шестия месец от бременността, в „Майчин дом“ в София се ражда по спешност бебе Данаила. Тя е с екстремно ниско тегло от  860 грама. След раждането Деси изпада в кома и е на командно дишане. През това време Златин живее в София и е в неплатен отпуск.

На 26 февруари, за съжаление, Деси губи битката за своя живот.

И тук не свършва трагедията на това семейство. В поредицата от мълниеносни трагични събития са объркани два от болничните на Деси и поради тази причина тя няма право на майчинство. Златко остава със социална помощ от 160 лева на месец.

Той вече е освободен от работа, защото няма право на повече отпуск, а бебе Данаила вече се прибира в Добрич.

Предстоят много прегледи и лечения за зрението на малката.

Тъжната история на семейството беше разказана от футболния клуб „Витоша 2013“, който излиза на стадиона благотворително, за да помогне на Златин и малката му дъщеричка.

Пред Про Нюз Добрич Златин сподели, че му е неудобно от това, което се прави за тях. Той благодари на ФК Витоша и на всички, които ги подкрепят в този труден момент.

Всеки който може да помогне на младия татко семейството в тази тежка ситуация, може да го направи.

IBAN на бащата: BG98STSA93000027924141

ЗЛАТИН ТОДОРОВ НИКОЛОВ

Снимката е илюстративна

c