Четвъртък, 04 юли 2024

04.07.2024

Последвайте ни

Община Крушари ще издаде кулинарен албум с автентична добруджанска кухня

Община Крушари събира в специален кулинарен албум награждаваните и най-оригинални рецепти, събирани повече от десетилетие, от изминали издания на фестивала „Празникът на гърнетата - кулинарната академия на Добруджа“.

В албума „Кулинарните маршрути на община Крушари“ ще бъдат включени автентични рецепти, придружени от богат снимков материал, илюстриращ приготвянето на храната или крайния продукт. В него ще бъдат поместени снимки от различни издания на фестивала, както и резултатите от проведено проучване и изследване на особеностите на местната кухня в община Крушари, в контекста на добруджанската кухня. Предвидено е закупуването на сгъваеми маси и столове, които ще бъдат използвани при провеждане на „Празникът на гърнетата - кулинарната академия на Добруджа“.

Проектът „Кулинарните маршрути на община Крушари“ е подкрепен от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г., чрез Местната инициативна група „Тервел-Крушари“, по подмярка 19.7.6 „Подкрепа за поддържане, възстановяване и подобряване на културното и природното наследство в територията". Общият размер на одобрената безвъзмездна финансова помоще 30 000 лв. Срокът за изпълнение на проектните дейности е до юни 2025 г.

c