Понеделник, 01 юли 2024

01.07.2024

Последвайте ни

Нова образователна територия откриха към ЧОУ "Мария Монтесори" в Добрич

В Деня на християнското семейство от Частно основно училище "Мария Монтесори" в Добрич откриха нова образователна монтесори територия. Мястото разполага с типичните за монтесори зони кулинарен кът, сензорика, практичен живот, математика, български и космос, както и зона за игра и физическа активност, библиотека и монтесори театър.

"Възпитанието на едно дете е много сложен процес, една трудна задача и в много от случаите тя е не само с едно, а с много неизвестни. Дори, когато човек прави всичко, както трябва понякога се случват непредвидени неща, трудни за приемане от крехката психика на детето, затова родители и учителите трябва да помагаме на децата да израстват подготвени за всяка ситуация и да развиват качества и компетентности за съвременния свят", каза Надежда Иванов, директор на ЧОУ "Мария Монтесори".

От новата зала ще се възползват около 50 деца от подготвителната група до прогимназиалния етап на ЧОУ "Мария Монтесори". Гост на откриването на новата зала беше председателят на Общинския съвет в Добрич Красимир Николов.

c