Петък, 27 септември 2024

27.09.2024

Последвайте ни

Нова мотописта посреща първо състезание по ATV утре в Добрич (ВИДЕО+СНИМКИ)

От 10:00 часа започва третият кръг от Републиканския шампионат ATV Challenge Cup

Клуб „Фактори рейсинг 76“ от Добрич изгради мащабно трасе за мотокрос в областния град с дължина от 1400 метра. След 35 години в града отново има мотокрос писта за мотоциклети и четириколки (ATV) и тя ще приеме състезатели от цяла България. Тук ще се провеждат регионални и републикански състезания.

„Трасетата в България, които са изградени, са около 1600 метра. Имаме опция за надграждане, но нека да приключи това състезание и тогава ще свършим тази работа. Ще изчистим някои грешки, които ще възникнат по време на състезанието,“ каза Николай Петров, председател на „Фактори рейсинг 76“.

На 21 и 22 септември новата писта посреща третия кръг от Републиканския шампионат ATV Challenge Cup. Началото е обявено за 10:00 часа. Полигонът се намира до т.нар. „гонки“ в района на промишлена зона „Запад“.

В състезанието ще участват над 80 участници от цяла България.

Три големи състезания ще направят Добрич столица на офроуд спортовете 

Новата писта в Добрич предлага контролирана и по-сигурна среда, където могат да тренират професионалисти и деца.

Новото спортно трасе нямаше да е възможно без помощта на местната общност. Сред дарителите са местни жители и фирми като Клас Олио, Изида и много други.

Събитието ще придобие и благотворителен характер, като на място хората ще могат да дарят за лечението на онкоболна жена.

Организаторите канят добричлии на новата мотописта през следващите дни, за да споделят емоциите и адреналина на участниците.

c