Петък, 19 април 2024

19.04.2024

Последвайте ни

Недко Недков и инж. Михаил Стоев бяха удостоени с Почетния знак на областния управител на Добрич

Здравко Здравков и Атанас Дучев връчиха Почетния знак на областния управител на Добрич на Недко Недков – директор на Художествената галерия, и инж. Михаил Стоев – общественик и управител на фирма „Екострой“.

За нас е изключително ценно да удостояваме с този знак хора, които са направили много за имиджа на нашата област. Те трябва да бъдат пример за обществото и за младите поколения как се работи в ползу роду, каза Здравков.

Той определи инж. Стоев като родолюбец, добруджанец, доказал себе си през целия си съзнателен живот, и като емблема в бизнеса, който развива от дълги години. Благодарение на инж. Стоев нашите братя в Бесарабия не са забравени – те чувстват нашата подкрепа, допълни областният управител.

Родолюбието, себеотрицанието и работата за това да я има България са един от основните стълбове в нашето ежедневие, а вторият са културата и образованието, без които няма развита държава, нация и народ, каза още Здравков.  

Приемайки отличието, Недко Недков съобщи, че официалното честване на 60-ата годишнина на Художествената галерия ще се състои на 18 май – Деня на музейния работник.

c