Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Наградиха победителите в Международния турнир по тенис на маса "Пролетна Албена 2024"

Във ваканционно селище "Албена" се проведе Международния турнир по тенис на маса "Пролетна Албена 2024". В спортната зала в курорта 120 участника от България, Румъния, Молдова, Украйна, Словакия, Австрия и Киргизстан се надпреварваха за наградите и отличията, осигурени от организаторите от спортен клуб "Дама купа".

В най престижния турнир, майсторския "Опън", шампионската титла завоюва българският национал Ради Котев, който победи на финала Йонко Ненков. Бронзовите отличия си поделиха Владимир Семипиадни от Молдова и Тихомир Мичев от България.

В петте ветерански категории имаше изключително оспорвани битки и най-добре това се видя при най-младите. В категорията до 39 години шампион стана многократната шампионка при жените на България Елица Замфирова, която при липса на женски турнири се състезаваше при мъжете. На финала тя победи Александър Димитров, а третите места са за Вячеслав Леу от Молдова и българинът Димитър Колев.

Във възрастовата група до 49 години шампион е младата легенда Станислав Иванов, следван от Шанол Ебазер, който само преди ден спечели титлата за тази възраст в завършилото Държавно индивидуално първенство на страната за ветерани. "Бронзови" останаха българите Станислав Валяров и Георги Георгиев.

При ветераните до 59 години се наложи също шампиона от 50-то юбилейно държавно първенство на България Тихомир Мичев, следван от други медалисти на ДИП Борислав Стойнов, Христо Костов и Христо Киров.

Най-пъстрата категория бе до 69 години, където имаше внушително международно присъствие. Шампион стана бившият национален състезател на СССР Владимир Семипиадни от Молдова, победил на финала румънския доайен Ливиу Петреску. Трети са Нурдин Сапарбаев от Киргизстан и Любомир Янакиев от България.

При най-рутинираните в 70+ години бе най-интересно и най-оспорвано. Легендарният многократен български шампион Христо Даскалов победи на финала отново бивш национал на СССР Александър Саприкин от Молдова, а трети се класираха Дан Чука от Румъния и Мирон Дмитриев от Украйна.

Всички участници и гости изказват гореща благодарност на мениджърските екипи на сектор "Спорт" и хотелски комплекс "Лагуна Бийч" във ваканционно селище "Албена" за прекрасните условия осигурени за игра, почивка и забавления и с нетърпение очакват датата 24 юли когато ще се открие 26-я Международен фестивал по тенис на маса "Албена 2024" и среща ще си дадат стотици гости от целия свят.

c