Петък, 24 март 2023

24.03.2023

Последвайте ни

Надежда Петкова откри Регионалния турнир по футбол за глухи в Добрич

Ежегодният турнир по футбол за глухи за Североизточна България беше открит днес от Надежда Петкова - кандидат за кмет на града Добрич от местна коалиция ГЕРБ (СДС).

С „Добре дошли в Добрич“ Надежда Петкова посрещна участниците във футболния турнир по футбол за глухи за Североизточна България, който за втора година се провежда с подкрепата на ГЕРБ-Добрич. Четири отбора от региона се взеха участие на футболното игрище в комплекс „Простор”. Домакин на проявата бе Териториалната организация на глухите в Добрич.

Гост на празника бе и народният представител от ГЕРБ Даниела Димитрова.

"Много е важно, че ГЕРБ подкрепя подобни инициативи, в които, освен да спортуваме заедно, можем и да общуваме, да споделяме и да знаем как можем да си помагаме", подчерта Надежда Петкова.

Тя сподели, че децата й са спортисти, волейболни национали и като бъдещ кмет на Добрич отделя значимо място в програмата си на развитието на спорта, на спортната инфраструктура, на детско-юношеските спортни школи. „Ангажирам се да правим спортни съоръжения, достъпни за всички, включително в училищата. Да насърчим всички заедно да изградим любовта към спорта, защото това е здраве, дисциплина и екипна игра. Разчитам много и в моята програма залагам и на социалните проекти и програми, за да можем всички заедно да участваме в живота на нашия град, да усещаме промяната и да се чувстваме добре заедно“, каза Надежда Петкова. 

Тя покани председателя на Териториалната организация на глухите в Добрич Петя Митева заедно да обсъдят възможностите за по-добра социализация на хората със слухови увреждания. Като успешен бе определен проектът, реализиран от Община Добрич през 2014 г., когато Сдружение "Съюз на глухите в България" обучи служители в общинската администрация на жестомимичен език, за да могат да обслужват граждани от специфични групи. Трябва да направим така, че информацията от Общината и нейните структури да бъде достъпна за хората със слухови проблеми, заяви кандидатът за кмет на Добрич Надежда Петкова.  

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

c