Неделя, 30 юни 2024

30.06.2024

Последвайте ни

Над 4000 гости събра Фестивал на бялата жътва в Тервел (СНИМКИ+ВИДЕО)

Над 4 000 гости посетиха четвъртото издание на Фестивал на бялата жътва в Тервел. За доброто настроение на гостите бяха осигурени приятна народна музика, хубава храна, за гостите беше осветен и курбан за здраве и берекет.

Посетителите имаха възможността да наблюдават и ритуала “Жътва”, в който участваха самодейците от читалищата в общината. Програмата продължи с веселие и танци под звуците на оркестър "Добруджанци" и приятели.

Сред гостите на събитието бяха народните представители Ертен Анисова и Мая Димитрова, домакинът – инж. Симеон Симеонов, кмет на Община Тервел, кметовете на Община Добричка Соня Георгиева и Община Крушари Илхан Мюстеджеб, както и председатели на общинските съвети и общински съветници от общините в област Добрич.

“В този технологичн век, в който живеем, много от нас си мислят, че хлябът е даденост, тъй като той винаги присъства на трапезата ни. Но освен, че е даденост, пътят на хляба до нашата трапеза е много дълъг и много труден”, каза домакинът инж. Симеонов.

Той се обърна към всички земеделци – “Наистина ви пожелавам една безаварийна и плодородна жътва. Нека хамбарите да за пълни, цените да са по-добри от миналогодишните, а оттам нататък вие за рентите си знаете работата”.

Специални гости на фестивала бяха Петя Панева и Митко Денев, акордеонистите Петър Гочев и Тодор Тодоров, както и Гайдарския оркестър от Школа Великов гр. Силистра.

Народната певица Петя Панева, печелила конкурса за изпълнител на песните на Калинка Вълчева в Тервел и "Гласът на България", сподели, че нейното сърце е в Добруджа, домът й е тук и е щастлива да сподели вечерта с добруджанци.

Сред вечерната програма имаше зашеметяващо светлинното-пиро шоу на "Палячи" Варна, а малко след това бе запален и огромният фестивалния огън, бяха внесени и чеверметата. Веселието продължи до 2:00 часа през нощта на 23 юни.

Водещи на събитието бяха Крум Крумов и Невена Денева.

c