Вторник, 02 юли 2024

02.07.2024

Последвайте ни

На стадиона в Добрич Добруджа победи Бдин Видин с 1:0

Добруджа изигра добър мач срещу отбора на Бдин Видин, в мач от 9-ия кръг на Втора професионална футболна лига и след 1:0 прибави 3 точки към актива си във временното класиране. Точното попадение отбеляза Славчо Шоколаров в 16-ата мин. Многобройната публика на стадион Дружба непрекъснато подкрепяше добруджанци.

Мачът започна с надмощие на Добруджа в средата на терена, което позволи на домакините да организират непрекъснати атаки към вратата на гостите. При една от тях, в 16-ата минута, защитниците на Бдин овладяха топката и я върнаха към вратаря. Славчо Шоколаров я открадна и с техничен шут откри за 1:0.

В 20-ата минута Преслав Йорданов отправи силен плътен удар към вратата на Бдин, топката мина покрай дясната греда. В 36-ата мин., след асистенция на Шоколаров, Стефан Статев остана сам срещу вратаря на гостите, но той спаси.

И след почивката играта бе изцяло в полето на противника. Добруджа атакуваше постоянно, създаде няколко добри голови положения, но вторият гол все се изплъзваше. В един момент Бдин вкара гол, но от очевадна засада, затова бе отменен. Милен Гамаков имаше чиста ситуация да увеличи на 2:0, но не успя.

Момчетата на Добруджа демонстрираха техничен футбол, играха с класа над противника и само късметът спаси отбора на Бдин от разгром в мача.

В игра след почивката, за Добруджа се появиха Андриан Димитров, новото попълнение Кристиан Мендоса, Петко Цанков и Шериф Осман.

Източник: Официална страница на ФК "Добруджа"

c